Elämää juoksuhiekassa

November 10, 2017

 

Olemme joko todella raskaita tai sitten hyvin miellyttäviä toimistonaapureita, sillä sotavuosina rakennetussa toimistoklusterissamme on suhteellisen sähäkkä vaihtuvuus. Ilmakin vaihtuu yhtä hyvin, sillä ikkunoiden tiivisteet ovat luultavasti samalta aikakaudelta ja tällä hetkellä kostea merituuli puhaltaa 13 m/s karmien välistä suoraan työpöydälle. Paras puoli vaihtuvuudessa on kuitenkin ollut se, että saimme saman katon alle elämää elektroniikan ja optiikan läpi tarkastelevat propellihattuystävämme Kallen ja Acken. Acen? Aken? Siis sen toisen, joka ei ole Kalle. Hurraa! Kannattaa varmaan kysyä myös jätkien mielipidettä, mutta yhteistyömme tuntuu muuttuneen saumattomammaksi, kun voi vain kaatua omalta kynnykseltä ukkojen jalkojen juureen. Ovat jo oppineet, että meidät saa pois kyselemästä typeriä puhumalla keskenään videokieltä ja pyörittelemällä niitä perkeleen kalliita Moulinexeja repusta toiseen.

 

Viihtyvyydestämme pidetään myös huolta, sillä vuokraisäntä on järjestänyt paikalle huoltomiehen touhuilemaan kaikenlaista hyödyllistä, kuten pihojen haravointia ja kuluvien osien fiksailua yleisissä tiloissa. Alkuun kyllä hämmensi jostain useiden päivien ajan leijuva voimakas maalin katku ja keittiössä seisova pieni ja vähäpuheinen mies, joka oli haalareidensa etumukselta yltä päältä valkoisessa maalissa. Sanoin vain “päivää”, mutta silmissäni oli orpo katse lapsen eksyneen ja päässä päättymätön määrä kysymyksiä maalauskohteesta ja -tavasta, ottaen huomioon miehen ryvettyneen ulkomuodon.

 

 

 

 Hieman oli samaa näköä myös touhukkaassa maalarissa

 

 

Koska rakennusta estetään rapistumasta meidän sille kohtuutonta rasitusta aiheuttavan työskentelyn alla, päätimme estää itseämmekin rapistumasta ja aloitimme nuorten miesten innokkuudella rugby-harrastuksen. Tällä hetkellä vain toisella on tulehtunut akillesjänne, toisen parannellessa yhä murtunutta häntäluutaan, mutta into ei ole laskenut lainkaan. Aamusalikin on tosiasia ainakin kerran viikossa, jos jaksaa. Ville moitti treenaamisesta puuttuvan tietty tavoitteellisuus, joten ehdotin hänelle mukautettua morsiusdieettiä, jossa yritetään tasaisin väliajoin ahtaa raavaan miehen ruhoa tämän vaimon morsiuspukuun, kunnes se sujahtaa päälle kuin taparikollinen myymälävartijan otteesta. Haastetta tavoitteessa on, se myönnettäköön. Ellei satu tuntemaan sekä Villeä että tämän vaimoa, voi samaistua kohtaamaani tilanteeseen yrittämällä tunkea joustinpatjaa tyynyliinaan. Ehdotin jo lähtötilanteen kartoittamista pukua sovittamalla, joskin Ville kyseenalaisti korkokenkien ja huulipunan tarpeellisuuden koko prosessissa. Kuten aina, luovuus ja käytäntö ovat eri puolilla pöytää ja osapuolet ovat kaukana toisistaan.

 

Samaa luovuutta olemme päässeet käyttämään viimeisimmissä asiakasprojekteissakin, jotka tähtäävät mm. myynnin edistämiseen automaation avulla, tuotetekstien muokkaamiseen kuluttajaystävällisemmiksi ja sijoittajaviestintään. Kaikkia edellä mainittuja yhdistää se, että niidenkin kohdalla on olennaista, että teoria ja käytäntö istuvat eri puolilla pöytää, mutta ovat silti saman pöydän ääressä. Kun hengentuotokset työnnetään kahden suodattimen läpi, saadaan elementit loksahtelemaan paikoilleen ja luovuuden särmät hioutuvat käytännön molokin kidassa helposti nautittavaan formaattiin, kun taas käytännön tukeva ja tehokas tuotos saa viimeistelyn luovalla väri-iloittelulla, joka nostaa lopputuotoksen keskihyllyn sijaan näyteikkunaan. Joskus viestintä ja markkinointi vaativat radikaalia vanhan rikkomista ja uuden rakentamista, mutta usein päästään pienellä pintaremontilla, jos perusasiat ovat kunnossa.

 

Kieltämättä olisi mielenkiintoista nähdä myös tämän rakennuksen pintaremontin lopputulos, mutta jätämme toistaiseksi itsemme ja teidät jännityksen piinaavaan syleilyyn.

 

Viikon plussat ja miinukset:
+ Rugby on helppo ja rapistuvalle keholle soveltuva laji

+ Saatiin kivat naapurit

+ Päästiin toteuttamaan todella mielenkiintoisia asiakastöitä

 

- Rugbya ei voi aloittaa kevyesti. Kroppa kostaa tulehtumalla.

- Maalari yllättää aina ikävästi säikäyttämällä

- Villen vaimolla ei ollut ylitöitä, joten ei päästy sovittamaan morsiuspukua

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Lue ainakin nämä

Case: Fiskars

April 27, 2018

1/3
Please reload

Viimeisimmät blogitekstit
Please reload

Arkisto
Please reload

Ota yhteyttä

Kaarnatie 24

90530 Oulu

​​

Tel: 040-7211102

info@varri.net

  • Black Facebook Icon

© Várri Oy  2018