Vegaaninen kylmäsavuporo ja munaton markkinointi

September 15, 2017

Käytiin viime viikkoina mm. Markkinoinnin viikolla ja sepäs laittoikin miehet aprikoimaan markkinoinnillisia aspekteja. Ihan hyvä juttu noin viestintätoimiston näkökulmasta. Tapahtumaa ja siellä esiintyviä instansseja leimasi isolla prosentilla kasvottomuus, värittömyys, hajuttomuus ja mauttomuus, vaikka jokainen olikin olevinaan erilainen toimija ja ketterä kumppani. Voi ollakin, mutta osastoilla pönöttävät tuoreet account managerit eivät tätä mielikuvaa kovin tehokkaasti vahvistaneet. Myös esityksistä jäi muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta aika laimea maku, joskin paras persoona oli yhden naisen viestintätoimisto, joka veti lavaesiintymisensä täysin lonkalta, rönsyillen ja hapuillen, mutta väkevällä energialla. Ihana!

 

Koska nyt ollaan kaikkien alojen asiantuntijoita, voidaan kertaheitolla leimata valtaosa markkinoinnista munattomaksi. Se, mitä jokainen esiintyjä MV:lla antoi ohjeistuksissaan ymmärtää (eli katsokaa Youtubesta hulvattomia videoita, selatkaa Redditiä ja keskustelkaa ihan kaikkien kanssa, ihan kaikesta) oli täydellisessä ristiriidassa sen kanssa, mitä suusta pääsi; lukekaa alan kirjallisuutta ja blogeja, sekä verkostoitukaa LinkedInissä. Tästä puhuttiin podcastissakin, joten eipä mennä enää siihen.

 

 

Toimistollamme elää väkevänä tinkaamisen ja huudattamisen kulttuuri. Päivittäin tingataan aiheista, joista toisella ja usein kummallakaan ei ole mitään tietoa, kuten pilkkiminen, soutaminen ja DIY-pylväsporakoneen rakentaminen. Mutta mitä jää käteen tästä tyhjänpäiväisestä metelistä? Jänniä näkökulmia, oivaltavia väittämiä ja huteria aasinsiltoja, joista syntyi tämäkin tarina. Tarinat ovat nimittäin paljon kiinnostavampia kuin kuivat faktat, vaikka niillä voisikin päättää keskustelun varsin nopeasti. Siksipä kollektiivisesti hämmästelemmekin, miksi niin moni suomalainen yritys luottaa faktoihin, eikä anna riittävästi tilaa keskustelulle?

Loppuun vielä videokooste siitä, kuinka me selvitimme, osataanko Tornionlaaksossa soutaa paremmin kuin Ounasjoen varrella. Ei osata.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Lue ainakin nämä

Case: Fiskars

April 27, 2018

1/3
Please reload

Viimeisimmät blogitekstit
Please reload

Arkisto
Please reload

Ota yhteyttä

Kaarnatie 24

90530 Oulu

​​

Tel: 040-7211102

info@varri.net

  • Black Facebook Icon

© Várri Oy  2018