Asiakastuntemus ja aasiemoji

June 16, 2017

Joku joskus kertoi että sisältömarkkinoinnissa ollaan menossa oikeaan suuntaan jos kirjoitat jotain joka pelottaa, että vieköhän ko. sisältö minulta työt. Annetaan mennä. 

 

Kaikki osaavat kirjoittaa sisältöä. Sisältötyö on helppoa ja koulutettu pingviinikin pystyy tuottamaan kohtuullista materiaalia, sillä oletuksella että pingviinille annetaan oikeat työkalut sisällön tuottamiseen. Ihan jokainen joka tätäkin tekstiä lukee, osaa tuottaa vähintään samantasoista tavaraa. Miksi ihmeessä kukaan käyttäisi ulkoista toimijaa tuottamaan myyviä sisältöjä, jotka saavat lukijat palaamaan yrityksen tuottaman sisällön pariin jos kerran oma sisällöntuotanto on helppoa?

 

 Asiakasymmärrys ja aito yhteistyö toimivat tärkeinä lähtökohtina sisältötyölle. Miten pystyt tuottamaan asiakkaalle, joka tuntee oman liiketoimintansa paremmin kuin kukaan muu, sisältöä jota asiakas ei ole koskaan kuvitellutkaan tarjoavansa asiakkailleen? Juttele, tutustu, opi tuntemaan, ole osa asiakasorganisaatiota. Minulle on henkilökohtaisesti viisinkertainen merkitys jos asiakas lähettää whatsappviestin joka sisältää vähintään kaksi eläinemojia, kuin geneerisen LinkedIn -pyynnön.

 

1: Asiakas on usein sokea tai vähintäänkin likinäköinen omalle työlleen ja sisällölleen. Usein ulkopuolinen osaa kertoa mikä viestinnässä ja markkinoinnissa mättää tai mitkä voisivat olla hyviä toimintatapoja tavoitteen saavuttamiseen.

 

2: Mitä lähemmäs asiakasta päästään ja mitä enemmän asiakkaan kanssa jutellaan kalastuksesta, vuorikiipeilystä, maastopyöristä ja koirista, sitä enemmän opitaan tuntemaan asiakasta, heidän toimintamallejaan, arvojaan ja tulevaisuuden näkemyksiään. On toimistoja, jotka kertovat ensimmäisellä tapaamisella mikä asiakkaan markkinoinnissa ja viestinnässä on vikana ja hinnan, jolla tilanne voidaan korjata. Me emme kuulu niihin toimistoihin.

 

Kutsu meidät kahville. Tuomme pullat ja juttelemme sujuvasti työasioiden lomassa vaikkapa Pohjois-Ruotsin parhaimmista perhokalastuspaikoista tai moottoroidusta riippuliitämisestä.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Lue ainakin nämä

Case: Fiskars

April 27, 2018

1/3
Please reload

Viimeisimmät blogitekstit
Please reload

Arkisto
Please reload

Ota yhteyttä

Kaarnatie 24

90530 Oulu

​​

Tel: 040-7211102

info@varri.net

  • Black Facebook Icon

© Várri Oy  2018