Perjantain pressopannukahvit

April 7, 2017

“V***u että mulla v***ttaa tämmönen v***u!” toteaa V. Husa tyynen rauhallisesti asiakkaan somepäivityksiä epätoivoisesti sommitellessaan. Kuvat skaalautuvat näytölle kuin Louvren taideteokset lumimyrskyssä ja kuvatekstien osoittimet sojottavat kello kahden sijaan vartin yli työpäivän päättymiseen. Joka ei pääty. Koskaan.

“Saatko poistettua tuon valkosen taustan tästä logosta jotenki?” kysäisee Ville varovasti, luottaen sokeasti kumppaninsa verrattomiin Photoshop-taitoihin. Totta kai, vaikeasti ja epävarmasti. Prosessihan menee näin:

1. Tee ensin kaikki ainoalla osaamallasi tavalla, hitaasti ja kiroillen.
2. Huomaa, että vituiksihan se meni ja tausta on yhä siellä missä ennenkin, layereita vain on enemmän kuin Limingassa lapsia.
3. Katso Youtube-tutoriaali aiheesta valkoisen taustan poistaminen videon puoliväliin, koska miksipä olisit tehnyt sen etukäteen?
4. Tallenna räpellyksesi ensin jpg:ksi ja sitten tif:ksi, koska et tiedä näiden eroa oikeasti.
5. Huomaa, että tausta on edelleen lujassa kuin paska Junttilan tuvan seinässä.
6. Katso video loppuun ja toista työvaiheet tällä kertaa oikeassa järjestyksessä. Tallenna oikeassa formaatissa.
7. Lähetä valmis PNG Villelle ja tuuleta kevyesti, kehuen kuinka helppo juttu tämä oikeastaan olikaan, sekä kuinka taitosi menevät hukkaan näin mitättömien haasteiden äärellä.


Viikkoon kuului olennaisesti myös Villen intensiivinen prosenttilaskujen itseopiskelu. Kauppatieteiden maisterille tällaiset kompleksit asiat, kuten verkkokauppojen alennusprosentit, on kuulemma ihan kiva juttu osata. Olisi edes kysynyt vieressä istuvalta humanistilta. No, eipä meillä alennuksia lasketakaan, joten suht turha taito lienee se.

Ai niin, muutettiin. Tai muutettiin jo viikko sitten, mutta ei siinä ehtinyt blogia kirjoitella kun maalattiin seinää niin vimmatusti. Laminaattikin meni lattiaan periaatteella “minkä mitta heittää, sen lista peittää”. Nyt etsitään aika leveitä listoja, sillä työmaan tarkin työkalu oli käsisirkkeli, mikä korvasi tarkkuuspuolen heikkoutensa nopeudellaan. Vaan kiva tästä tulee kun haalitaan lisää roskalavoilta ja myyntipalstoilta löytyneitä kalusteita! Myös lisälämmitin olisi kiva, tällä hetkellä ylläni on kaksi kerrosta merinovillaa, eikä sisäpipokaan ole pelkkä statement. Nurkassa ulisee auton sisätilanlämmitin, mutta onneksi on lämmintä kahvia.

Vaan tätä se on, työnteko parhaimmillaan.

 

Bonuksena maalausvideo:

 Bonuksena maalausvideo:

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Lue ainakin nämä

Case: Fiskars

April 27, 2018

1/3
Please reload

Viimeisimmät blogitekstit
Please reload

Arkisto
Please reload

Ota yhteyttä

Kaarnatie 24

90530 Oulu

​​

Tel: 040-7211102

info@varri.net

  • Black Facebook Icon

© Várri Oy  2018