Sisältöyhteistyöllä parempia tuloksia

November 4, 2016

Tämä blogiteksti on kirjoitettu lähtökohtaisesti non-profit organisaatioiden viestinnän näkökulmasta. Kukaan ei kuitenkaan ole sanomassa etteikö tämä kirjoitus sopisi yhtä hyvin kuluttajatuotteiden, b2b palveluita tarjoavan yrityksen tai kuntatoimijoiden viestintään, päinvastoin.

 

Non-profit organisaatioiden ulkoinen viestintä on usein muutaman henkilön varassa. Tämä sama henkilö vastaa ulkoisen viestinnän lisäksi usein verkkosivujen sisällöstä, sosiaalisesta mediasta, uutiskirjejakelusta ja monesta muusta viestinnän osa-alueesta. Onnekkaimmilla ja resursseiltaan vahvimmilla organisaatioilla on tämän lisäksi viestintäjohtaja ja läjä toimittajia.

 

Asiakkaan saa useimmiten miettimään asiaa kysymällä seuraavan kysymyksen: Onko työtekijöissänne tai vapaaehtoisporukassa viestinnän ja sisällöntuotannon ammattilaisia? Parhaimmillaan vapaaehtoispuolelta löytyy huippuammattilaisia joka lähtöön, valokuvaajia, toimittajia, graafikoita jne. Jatkokysymykseksi asettelen yleensä seuraavan: Oletteko aktivoineet työntekijöitänne ja toiminnassa munana olevia vapaaehtoisia tuottamaan sisältöä käyttämiinne kanaviin?

 

Sisältöyhteistyö organisaation sisällä tulisi olla lähtökohta aktiiviseen sisällöntuotantoon. Viestinnän huippuammattilainen pystyy tuottamaan vain tietyn määrän sisältöä organisaation ulkoisiin viestintäkanaviin. Ideoita kyllä löytyisi mutta aikaresurssit muodostuvat usein suurimmaksi esteeksi.

 

Ratkaisu:

 

Pienikin askel on askel eteenpäin. Luodaan organisaatiolle/yritykselle/harrasteporukalle osallistuvan ja osallistavan viestinnän kulttuuri. Lähtökohta voi olla niinkin pieni kuin organisaation sisäinen whatsapp ryhmä, jossa jaetaan vaikkapa ideoita blogiin ja valokuvia organisaation tilaisuuksista. Whatsapp ryhmän rinnalle voi osallistumistason kasvaessa lisätä vaikkapa kaikille sisällöntuotantoon osallistuville yhteisen googledrive kansion, johon sisällöntuotantoon osallistujat voivat lisätä tuottamaansa sisältöä, kuvia, videoita, tekstejä, ideakokoelmia jne.

 

Tilanteessa jossa organisaatiolla on aktiivinen sisältöporukka, voidaan tälle porukalle järjestää koulutuksia ja kokouksia jossa organisaation viestintää käydään läpi syvällisemmin. Tämä ei pelkästään osallista porukkaa tuottamaan sisältöä vaan samalla lähentää sisältöyhteistyöhön osallistuvan henkilön suhdetta organisaatioon.

 

Jatketaanko keskustelua sisältöyhteistyön aloittamisesta?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Lue ainakin nämä

Case: Fiskars

April 27, 2018

1/3
Please reload

Viimeisimmät blogitekstit
Please reload

Arkisto
Please reload

Ota yhteyttä

Kaarnatie 24

90530 Oulu

​​

Tel: 040-7211102

info@varri.net

  • Black Facebook Icon

© Várri Oy  2018