Alaks sää mua?

March 5, 2016

Kenellä on eniten tykkääjiä?

 

Suurin ongelma orgaanisessa sosiaalisessa mediassa ei suinkaan ole tykkääjäkilpailu. Ongelmaksi muodostuu se, että yritykset yrittävät saada orgaanisen sosiaalisen median toimimaan tavalla, johon se ei erityisen hyvin sovi: Tuomaan uusia asiakkuuksia tyhjästä.

 

Ajatellaan tilannetta, jossa ympärilläsi on 10 ihmistä, jotka tykkäävät tuotteistasi, tavasta jolla ajattelet ja ovat valmiita jakamaan eteenpäin ajamaasi agendaa seuraavalle kymmenelle ihmiselle. Yrität epätoivoisesti puhua kovempaa ja saada yhä useampia ihmisiä kuuntelemaan juttujasi - ihmisiä joilla ei välttämättä ole mitään kiinnostusta kuunnella, mitä sinulla on sanottavana. Kymmenen ympärilläsi olevaa turhautuu, viisi heistä lähtee pois, saat viisi uutta kuuntelijaa. Back to square one, olet oikeastaan huonommassa tilanteessa, kuin missä olit aloittaessa.

 

Sama tilanne: Puhut kymmenelle ihmiselle innostavasti ja heille sopivalla kieliasulla. Viisi heistä lähtee hakemaan kaverinsakin kuuntelemaan ja toiset viisi availevat jo rahapussejaan.

 

Yritykset, varsinkin sosiaalisen median alkuvaiheessa, keskittyvät prospektiasiakkaisiin, jotka eivät ole vielä kuulleet yrityksestäsi ja sen tarjoamista tuotteista tai palveluista. Juttelin vastikään pörssiyrityksen myyntiosastolla toimivan vanhan koulukaverini kanssa, joka tarjoaa asiakkailleen erittäin spesifejä asiantuntijapalveluita. Suurin ongelma myynnissä hänen mukaansa oli liidien määrä; niitä oli liikaa. Tykkääjiä oli paljon, ostajia vähän. Kuulostaako tutulta B2C puolella?

 

"Ihmiset tykkäävät sosiaalisessa mediassa asioista, joista he tykkäävät myös offline."

 

Digitaalinen minäkuva muodostetaan enemmän tai vähemmän oman harkinnan pohjalta ja siihen liitetään asioita joita ehkä haluaisi olla, tai ainakin asioita mitä halutaan viestiä muille olevansa. Digitaalinen minäkuva muodostuu tykkäämistäsi asioista sekä siitä, mitä kirjoitat tai jaat sosiaalisessa mediassa. Markkinoijien tulisikin keskittyä digitaalisen minäkuvan ja offline-ostokäyttäytymisen yhdistämiseen. Miten saada ihminen joka haluaa viestiä ympärilleen tietynlaista viestiä toimimaan yrityksen haluamalla tavalla.

 

Esimerkki: Tykkään sosiaalisessa mediassa vuorikiipeilystä ja valokuvauksesta. En omista vuorikiipeilyyn tarvittavia varusteita tai uusinta ja hienointa järjestelmäkameraa. Kumpi olisi yrityksille, kuten Black diamond tai Canon, parempi ja helpompi tapa muuttaa digitaalinen tykkäys liikevaihdoksi; hankkia uusi ihminen, joka on mahdollisesti kiinnostunut vuorikiipeilystä tai valokuvauksesta, vai perustella minulle, miksi tarvitsisin hiilikuituisen putoushakun tai uusimman järjestelmäkameran?

ps. Hakusta ja kamerasta on tehty jo ostopäätös.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Lue ainakin nämä

Case: Fiskars

April 27, 2018

1/3
Please reload

Viimeisimmät blogitekstit
Please reload

Arkisto
Please reload

Ota yhteyttä

Kaarnatie 24

90530 Oulu

​​

Tel: 040-7211102

info@varri.net

  • Black Facebook Icon

© Várri Oy  2018